24 mars 2019
11:00

Korsnäs IF FK U

Referat: Sundborns GoIF A - Korsnäs IF FK U

Under eftermiddagen spelades årets andra träningsmatch när SGoIF mötte KIF U (Div. 6) på ett blåsigt Kopparvallen, en match med 2 ansikten. Trots förlust fanns det mycket positivt att bygga vidare på inför fortsättningen.

SGoIF, som för dagen ställde upp med en 3-5-2-formation, inledde matchen starkt och var framme och hotade KIF:s försvar omgående, dock bjöds även KIF på några farligheter efter slarv från de rödvita. Men ju mer halvleken led tog SGoIF över spelet och skapade chans på chans samtidigt som defensiven blev säkrare. Halvvägs in i halvleken hittar Johan Strömer nätet efter att Filip Laudon, som kommit först på ett inlägg inne i motståndarnas straffområde, nickar ner bollen till en fristående Strömer som inte gör några misstag och med kyla placerar in ledningsmålet. Med 10 minuter kvar av halvleken får Sundborn till en mycket bra omställning via vänsterkanten där bollen vinns långt ner på planen och passerar KIF:s lagdelar via få tillslag från försvarare, mittfältare och forward. Bollen når fram till Filip Laudon djupt nere i motståndarnas straffområde vilken serverar Marcus Damberg som gjort sig spelbar i bakre ytan av straffområdet och trycker in bollen i nätmaskorna. SGoIF fortsätter skapa chanser halvleken igenom men får nöja sig med en 2-0-ledning i paus, med mersmak.

I paus görs en del byten och positionsförändringar hos SGoIF, men anfallsspelet är inledningsvis i halvleken fortsatt piggt och SGoIF tilldelas en straff några minuter in i halvleken efter att Filip Laudon kapats nere vid kortlinjen. Filip tar själv hand om straffen men får tyvärr lite för mycket fot under bollen och den seglar över målramen. Kort därpå reducerar KIF när ett inspel från högerkanten touchar en KIF-spelare och ställer Gåhlin i målet. Men Sundborn utökar ledningen till 3-1 genom Marcus Damberg inte långt där efteråt. SGoIF bygger upp spelet på vänsterkanten och får in bollen i KIF:s straffområde varpå lagen krigar om bollen som tillslut vinns av wing-backen Mustafa Alibakhshi vilken serverar Marcus Damberg centralt i straffområdet som rakar in sitt andra för dagen.

Efter 3-1-målet gör SGoIF ytterligare några byten, bland annat kliver kreative forwarden Filip Laudon av planen efter lättare känningar. Filip, som inför säsongen värvades in från IFK Rättvik FK, gjorde en mycket bra debut i den röda tröjan och var ständigt ett hot mot Korsnäs försvar med sin snabbhet och rörlighet samt kloka beslutsfattande.

Korsnäs börjar efter detta bitvis komma in mer i matchen och kommer längre upp i banan med anfallen samtidigt som SGoIF varken får fast bollen på offensiv planhalva eller mäktar med att hålla ihop lagdelarna. KIF bjuds helt enkelt in i matchen och bjuds även mer eller mindre på 3 mål från SGoIF, varav ett även borde ha vinkats av för offside.

KIF vinner med 4-3 men det spel som SGoIF visade upp under den första halvan av matchen är det spel som laget tar med in i fortsättningen - det bådar gott! Sett till antal målchanser och matchbilden i sin helhet så var inte resultatet talande för matchen, men utifrån att det var lagets 3:e pass på konstgräs för säsongen insinuerar det att några veckors träning på Kopparvallen och Dalavallen även kommer visa sig resultatmässigt.

Elogen för dagen går till Filip Laudon som gav ett smakprov på den spets SGoIF kan ställa på banan i år. En viktig pusselbit hos ett lag som redan sedan innan visat på att de kan spela fin fotboll.

Härnäst väntar Smedjebackens FK kl 13:00 på Kopparvallen kommande söndag.